Adatkezelési tájékoztató

A honlapért felelős az adatvédelmi rendelet értelmében:
A Pränatalzentrum an der Wien vezetői
Dr. Rebecca Ertl, Univ. Doz. Dr. Katharina Schuchter

Pränatalzentrum an der Wien
Linke Wienzeile 56, 1060 Bécs

Tel.: (01) 388 70 80
Fax: (01) 388 70 80 DW 99
E-Mail: office@praenatalzentrum.wien

Az Ön személyes adatainak védelmét nagyon komolyan vesszük. Ez az adatvédelmi nyilatkozat áttekintést nyújt arról, hogy a Pränatalzentrum an der Wien weboldalán milyen jellegű személyes adatokat gyűjt az Önnel történő kapcsolattartás során, vagy a felkínált szolgáltatások által, és hogy ezeket az adatokat hogyan kezeli.

Az adatvédelmi irányelveket és eljárásokat nem csak a jogszabályok betartása miatt tartjuk tiszteletben – hanem azért is, mert az Ön adatainak védelme a bizalom alapját képezi. A személyes adatok feldolgozása kizárólag a mindenkor hatályos törvényi adatvédelmi rendelkezések, különösen az Általános adatvédelmi rendelet (DSGVO, DSG 2018, TKG 2003) keretében történik. Ebben az adatvédelmi tájékoztatóban a honlapunkon történő adatkezelés legfontosabb szempontjairól tájékoztatjuk.

Az adatkezelési tájékoztató módosítása

Fenntartjuk a jogot az adatkezelési tájékoztató egyoldalú döntéssel történő módosítására, hogy az a mindenkor hatályos rendelkezéseknek vagy a szolgáltatásainkban történt változásoknak megfeleljen, pl. új szolgáltatás bevezetése esetén. A honlapra történő belépéssel elfogadja az adatvédelmi tájékoztató mindenkor hatályos változatát.

Általános információk gyűjtése

Amikor belép weboldalunkra, a webböngésző technikai okokból többek között az alábbi adatokat gyűjti számunkra, illetve tárhelyszolgáltatónk számára (ezek az úgynevezett szerverlogfájlok):

– böngésző típusa és verziója
– alkalmazott operációs rendszer
– a weboldal, amelyről minket felkeres (Referrer URL)
– a weboldalak, amelyeket nálunk látogat
– az oldal lekérésének időpontja
– IP címe

Az ilyen jellegű névtelen információkat az esetlegesen megadott személyes adataitól függetlenül tároljuk, így azok nem engednek következtetést levonni személyéről. Ezeket az információkat statisztikailag értékeljük honlapunk és felkínált szolgáltatásaink optimalizálása céljából.

Milyen személyes adatokat dolgozunk fel, és azok mely forrásból származnak?

Személyes adatokat kizárólag akkor gyűjtünk, ha Ön kifejezett beleegyezésével megadja nekünk ezeket az adatokat.

Személyes adatok gyűjtésére például az alábbi esetekben kerül sor: űrlapon történő kapcsolatfelvétel, e-mailen keresztül történő kapcsolatfelvétel, telefonon keresztül történő kapcsolatfelvétel, személyesen megadott információk által (pl. névjegykártya).

Személyes adatokat például a következő célokra használunk fel: szerződéses szolgáltatások teljesítése, jogi kötelezettségek teljesítése, bizonyos funkciók használatának lehetővé tétele, igényelt szolgáltatások nyújtása, álláspályázatok kezelése.

Személyes adatait nem értékesítjük, és más módon sem ruházzuk át harmadik felekre.

Személyes adatai közé tartoznak: azonosító adatai (név, cím, elérhetőségek, születés ideje, helye, stb.), személyazonosságát igazoló adatai (személyi igazolvány), hitelesítési adatok (bejelentkezési adatok).

Ezenkívül az alábbi adatok is ide tartozhatnak:

  • szerződéses kötelezettségek teljesítésére szolgáló adatok (pl. számlázási adatok)
  • dokumentációs adatok (log fájlok, naplók, stb.)
  • nyilvántartási adatok
  • képadatok (önéletrajz fotók)
  • az elektronikus kommunikációból származó információk (pl. alkalmazások, sütik, e-mail, stb.)
  • általunk generált feldolgozási eredmények
  • jogi vagy szabályozási követelmények teljesítésére szolgáló adatok

E-mail útján történő adattovábbítás esetén – s ezáltal a honlap keretein túl – nem tudjuk Önnek garantálni a biztonságos továbbítást és adatvédelmet. Bizalmas adatokat ezért soha ne küldjön titkosítatlanul e-mailben.

SSL-titkosítás

Adatai biztonsága érdekében a HTTPS által a legkorszerűbb, pl. SSL protokoll szerinti titkosítási technológiát alkalmazzuk.

Hírlevél

Honlapunkon keresztül Önnek lehetősége van arra, hogy feliratkozzon hírlevelünkre. A hírlevéllel rendszeres időközönként tájékoztatjuk Önt szolgáltatásainkról. A hírlevélre történő feliratkozáshoz érvényes e-mail címre van szüksége. Az Ön által megadott e-mail címet ellenőrizzük abból a szempontból, hogy valóban Ön-e a megadott e-mail cím tulajdonosa, illetve az a személy, aki jogosult a hírlevél fogadására. A hírlevélre történő feliratkozás esetén mentjük IP-címét, valamint a feliratkozás dátumát és időpontját. Ez abban az esetben biztosítékként szolgál számunkra, ha egy harmadik fél élt vissza e-mail címével, és az Ön tudta nélkül jelentkezett fel hírlevelünkre. További adatokat nem gyűjtünk. Az így mentett adatokat kizárólag hírlevelünkkel kapcsolatban használjuk. Adatait nem továbbítjuk harmadik feleknek. Az ilyen módon összegyűjtött adatok összehasonlítása azokkal az adatokkal, amelyeket esetleg honlapunk más komponensei gyűjthetnek, szintén nem történik meg. Hírlevelünkre történt feliratkozása bármikor visszavonható. Az erre vonatkozó részleteket a visszaigazoló e-mailben és az egyes hírlevelekben találja.

Hírleveleink kiküldésével a Mailchimp (The Rocket Science Group, LLC, 675 Ponce de Leon Ave NE, Suite 5000, Atlanta, GA 30308 USA) szolgáltatást bíztuk meg. A szolgáltató elkötelezte magát a mindenkor érvényes adatvédelmi előírások betartására. Az általános adatvédelmi rendelet (DSGVO) 28. cikkének megfelelően adatfeldolgozási szerződést kötöttünk. További információt az általunk megbízott adatfeldolgozókról a fenti e-mail címen kaphat.

Kapcsolatfelvételi űrlap

Honlapunkon lehetőséget nyújtunk Önnek arra, hogy e-mailben és/vagy kapcsolatfelvételi űrlap segítségével vegye fel velünk a kapcsolatot. Ebben az esetben a felhasználó által megadott adatokat a kapcsolatfelvétel feldolgozásának céljából tároljuk. Adatait nem továbbítjuk harmadik feleknek. Az ilyen módon összegyűjtött adatok összehasonlítása azokkal az adatokkal, amelyeket esetleg honlapunk más komponensei gyűjthetnek, szintén nem történik meg.

Sütik

Ez a webhely úgynevezett sütiket (más néven cookie-kat) használ, hogy felismerjük ajánlatunk többszörös lekérdezését ugyanazon felhasználó / internetkapcsolat-tulajdonos által. A sütik rövid szöveges fájlok, amelyeket a webkiszolgáló a webböngészőn keresztül tárol a végberendezés memóriájában. Ezek honlapunk és szolgáltatásaink optimalizására szolgálnak. Általában ideiglenes sütikről ún. session sütikről van szó, amelyek addig maradnak a számítógépén, amíg Ön el nem hagyja a weboldalt.

Némelyik süti azonban információt gyűjt annak felismerése érdekében, ha ismételten felkeresi a weboldalt. Ez a felismerés a sütikben tárolt IP-cím alapján történik. Az így nyert információkat szolgáltatásaink optimalizálására és az oldalunkhoz való könnyebb hozzáférés biztosítására használjuk.

Böngészőjében lehetősége van a sütik letiltására (szeretnénk azonban felhívni a figyelmet arra, hogy ebben az esetben előfordulhat, hogy nem tudja teljes mértékben használni a weboldal összes funkcióját).

A Facebook-komponensek használata

Weboldalunkra be vannak építve a facebook.com közösségi hálózat bővítményei. Facebook a Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA szolgáltatása. Amikor Ön felkeresi honlapunkat, amely ezzel a bővítménnyel van ellátva, lehetővé teszi böngészője számára a Facebook-komponens letöltését. A Facebook ezáltal tudomást szerez arról, honlapunkon konkrétan mely oldalakat keresi fel.

Amennyiben weblapunk látogatásakor bejelentkezett a Facebookra, úgy a Facebook a bővítmény által gyűjtött információk alapján felismeri, mely konkrét oldalt látogatja meg, és ezeket az információkat hozzárendeli az Ön személyes Facebook-fiókjához. Amennyiben rákattint a Like-gombra, a „Tetszik az oldal” gombra, vagy kommentet ír, akkor ezeket az információkat a Facebook az Ön személyes profiljához társítja és menti. Ezenfelül továbbítja a Facebook felé az információt, hogy meglátogatta honlapunkat. Ez akkor is megtörténik, ha nem kattint rá a komponensre.

Ha meg akarja akadályozni az Önről és felhasználói viselkedéséről szóló adatok továbbítását és tárolását a Facebook által, kérjük, jelentkezzen ki a Facebookról, mielőtt meglátogatja oldalunkat. Kérjük, hogy további információkért olvassa el a Facebook adatkezelési tájékoztatóját – különös tekintettel a Facebook által gyűjtött és felhasznált adatokra, az Ön ezzel kapcsolatos jogaira, és a magánélet védelmének beállításaira: https://de-de.facebook.com/about/privacy/
A Facebook bővítményekről áttekintést talál az alábbi linken https://developers.facebook.com/docs/plugins/

A Google Analytics használata

Honlapunkon a Google Inc., székhely: 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, Egyesült Államok; a továbbiakban: „Google”, Google Analytics webelemző szolgáltatását használjuk. A Google-Analytics sütiket, azaz rövid szöveges fájlokat alkalmaz, amelyeket az Ön számítógépén tárol, és ezáltal elemzi, hogyan használja webhelyünket.

A sütik által gyűjtött információk – például dátum, hely, weblapunk felkeresésének gyakorisága, valamint az Ön IP címe – továbbítódnak a Google Egyesült Államokban található kiszolgálójára.

A Google Analytics szolgáltatást weboldalunkon IP-névtelenítési funkcióval használjuk. Ebben az esetben az Ön IP-címét a Google az Európai Unió tagállamain belül, vagy az Európai Gazdasági Közösség más államaiban lerövidíti, és ezáltal névtelenné teszi.

A Google ezeket az információkat arra a célra használja, hogy kiértékelje, Ön hogyan használja weboldalunkat, jelentéseket készítsen számunkra a weboldalon folyó aktivitásokról, és további, a weboldal és az Internet használatával kapcsolatos szolgáltatásokat kínáljon. A Google adott esetben harmadik félnek is továbbíthatja ezeket az információkat, amennyiben ezt törvény írja elő, vagy ha a harmadik fél a Google megbízásából kezeli az adatokat.

Saját információi szerint a Google semmilyen körülmények között nem fogja társítani az Ön IP-címét más Google-adatokkal. A böngésző szoftverének megfelelő beállításával megakadályozhatja a sütik telepítését (szeretnénk azonban felhívni a figyelmet arra, hogy ebben az esetben előfordulhat, hogy nem tudja teljes mértékben használni a weboldal összes funkcióját).

A Google deaktiválási lehetőséget kínál a leggyakoribb böngészők számára, amellyel Ön szabályozhatja, a Google mely adatokat rögzítse és dolgozza fel. Ha aktiválja ezt az opciót, akkor az Analytics nem gyűjti tovább ezeket a kiegészítő információkat a webhelylátogatásról. Az aktiválás azonban nem akadályozza meg az információk továbbítását nekünk vagy más, általunk használt webanalízis-szolgáltatásoknak. További információt a Google által felkínált letiltási, illetve aktiválási lehetőségekről az alábbi linken talál: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de

Az OpenStreetMap térképek használata

Weboldalunkon az OpenStreetMap online térkép térképrészletét használjuk (https://www.openstreetmap.at/), hogy Ön könnyebben megtalálja a hozzánk vezető utat.

Az OpenStreetMap szabadon felhasználható és szerkeszthető földrajzi adatbázis. A térkép megjelenítéséhez az OpenStreetMap tárolja az Ön IP-címét. Az alábbi linken további információt talál arról, az OpenStreetMap hogyan menti adatait: https://wiki.openstreetmap.org/wiki/DE:Legal_FAQ

A Google Fonts használata

Weboldalunkon a Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, USA) cég Google Font betűkészleteit alkalmazzuk. A Google Font alkalmazása hitelesítés nélkül is eredményes, és nem kerülnek cookie-k továbbításra a Google Fonts API részére. Amennyiben rendelkezik Google fiókkal, semmilyen Google felhasználó adat nem kerül továbbításra a Google Fontok használata során. A Google csupán a CSS (Cascading Style Sheets) használatát és az alkalmazott betűtípust rögzíti, és menti biztonsággal az ezzel kapcsolatos adatot. A Google Font szolgáltatással kapcsolatosan bővebben az alábbi linken olvashat https://developers.google.com/fonts/faq.

A Google által nyilvántartott és feldolgozásra kerülő adatokkal kapcsolatban részletesebben a https://www.google.com/intl/de/policies/privacy/ oldalon tájékozódhat.

Az Instagram használata

Honlapunkon igénybe vesszük az Instagram összetevőit. Az Instagram az Instagram Inc. szolgáltatása. A honlapunkon található „Insta”-gomb által az Instagram tájékoztatást kap arról, hogy Ön meglátogatta weblapunkat. Ha be van jelentkezve Instagram fiókjába, akkor a weblap tartalma Instagram profiljához kapcsolható, ezen keresztül az Instagram hozzárendelheti a weboldalon tett látogatást a fiókhoz. Az „Insta”-gombra kattintással az Instagram menti az adatokat. Az adatgyűjtés céljáról, az adatok felhasználásáról és kezeléséről, valamint az Ön ezzel kapcsolatos jogairól, és a magánélet védelmének beállításairól további információkat az Instagram adatkezelési tájékoztatójában talál az alábbi linken: https://help.instagram.com/155833707900388.

Ha meg akarja akadályozni, hogy az Instagram a weboldalunkon tett látogatását hozzárendelje Instagram fiókjához, kérjük, jelentkezzen ki az Instagramról, mielőtt meglátogatja oldalunkat.

Beágyazott YouTube videók

A weboldalunk beágyazott YouTube videókat tartalmaz. A YouTube, LLC 901 Cherry Ave., 94066 San Bruno, Kalifornia, USA üzemeltetője a Google Inc. (Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA). A YouTube videókat „kiterjesztett adatvédelmi üzemmódban“ használjuk.

Amint elkezd lejátszani a weboldalon egy YouTube videót, kapcsolat jön létre a YouTube szervereivel, és az oldal böngészőjén megjeleníti a beágyazott tartalmat.

A YouTube szerint a kiterjesztett adatvédelmi üzemmód biztosítja, hogy a YouTube csak akkor rögzíti a látogatókkal kapcsolatos információt, különös tekintettel arra, hogy mely oldalainkat látogatta meg, ha azok megnézik a videót. Amennyiben Ön be van jelentkezve YouTube fiókjába, miközben meglátogatja weboldalunkat, azzal lehetővé teszi a YouTube számára, hogy böngészési szokásait közvetlenül hozzárendelje az Ön személyes profiljához. Ezt megakadályozhatja, ha fiókjából kijelentkezik, mielőtt meglátogatja weboldalunkat. A YouTube adatvédelméről további információt a Google adatvédelmi szabályzatában talál az alábbi linken: https://www.google.de/intl/de/policies/privacy/

Tájékoztatáshoz, helyesbítéshez, törléshez, illetve zároláshoz való jog

Önnek joga van bármikor információt kapni a tárolt személyes adatairól. Önnek joga van kérni ezen adatok helyesbítését, zárolását vagy – eltekintve az üzleti tranzakciókhoz szükséges előírt adattárolástól – azok törlését is. Ebben az esetben kérjük, forduljon hozzánk. Elérhetőségeinket az oldal tetején találja.

Ahhoz, hogy az adatok törlésére bármikor sor kerülhessen, ezeket az adatokat ellenőrzési célokra egy zárolási fájlban kell tárolni. Kérheti személyes adatai törlését, feltéve, hogy az adatok megőrzésére nincs jogszabályban foglalt kötelezettség. Amennyiben ilyen kötelezettség áll fenn, úgy kérésre zároljuk adatait.

Az adatkezelés alapját képező hozzájárulását helyesbítheti vagy a jövőre vonatkozóan bármikor visszavonhatja azzal, hogy erről minket értesít.

Önnek joga van az adatok helyesbítésére és a feldolgozás korlátozására, az adatok hordozhatóságára, valamint panasz benyújtására az osztrák adatvédelmi hatóságnál.

Az adatok törlése illetve zárolása

Betartjuk az adatelkerülés és az adatgazdaságosság elvét. Személyes adatait ezért csak addig tároljuk, ameddig az az említett célok eléréséhez szükséges, vagy törvény szerint előírt. A tárolt személyes adatok törlésére a törvényi rendelkezéseknek megfelelően rutinszerűen azután kerül sor, ha az adatok tárolása a tárolás céljából már nem szükséges, vagy az adatok tárolásának jogszabály által megengedett ideje lejárt.

Adatbiztonság

Igyekszünk minden technikai és szervezési intézkedést megtenni személyes adatainak biztonsága érdekében, és azokat úgy kezelni, hogy védettek legyenek a jogosulatlan hozzáférés ellen.

Forrás: Datenschutzerklärung (Adatkezelési tájékoztató) az Anwaltskanzlei Weiß & Partner ügyvédi iroda segítségével.

Menü